Omgeving


Burgers' Zoo

Koninklijke Burgers' Zoo is de naam van een dierentuin in Arnhem, Gelderland. De dierentuin wordt vaak 'Burgers', 'De Bush' of 'Burgers' Bush' genoemd. De Arnhemse dierentuin staat wereldwijd bekend om haar ecodisplays en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers.

Nationale Park De Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe is een nationaal park in de Nederlandse provincie Gelderland, gesticht in 1935. Het ligt grotendeels op het grondgebied van de gemeente Ede en voor een klein deel in de gemeente Arnhem.

Berg en Bos

Berg en Bos is een villawijk op een voormalig landgoed in de Nederlandse stad Apeldoorn. In dit deel liggen Park Berg en Bos met Apenheul en Sportpark Berg en Bos.

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo is een voormalig koninklijk paleis en thans nationaal museum, gelegen aan de rand van Apeldoorn. Paleis Het Loo is eigendom van de Staat en behoort tot de 'Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg' uit 1990.

Overdekt subtropisch zwemparadijs de Scheg

De Scheg is de kunstijsbaan van Deventer. De schaatsbaan is onderdeel van een sportcomplex in de wijk Colmschate. Het complex bevat naast de ijsbaan onder meer een subtropisch zwembad en enkele sportzalen. De ijsbaan bestaat sinds 1992. Voordien werd er geschaatst in het IJsselstadion.

Bussloo

Bussloo is een recreatieplas in Bussloo in de Nederlandse provincie Gelderland. De plas bevindt zich in het midden van de Stedendriehoek tussen de steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Het meer heeft een oppervlakte van 100 hectare en is ongeveer 12 meter diep.

Vliegveld Terlet

Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet nabij de stad Arnhem, is een vliegveld uitsluitend bedoeld voor zweefvliegtuigen. Het werd in 1930 op de Terletse heide opgericht, als onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart KNVvL.

Ww-trading

Wilt u uw tourcaravan verkopen of heeft u onderdelen of kampeer artikelen nodig dan bent u van harte welkom bij www.ww-trading.nl  

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum is een cultuurhistorisch museum in Arnhem. Het bestaat uit een buitenmuseum en een binnenmuseum. Met ruim 555.000 bezoekers in 2015 is het Arnhemse museum het best bezochte museum van Nederland buiten Amsterdam. Het museum geeft een beeld van het leven in Nederland door de eeuwen heen.

Apenheul

Apenheul is een dierentuin met apen aan de rand van de Nederlandse stad Apeldoorn. In het park verblijven ruim 300 apen van zo'n 35 verschillende soorten die thuishoren in Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Veel van de dieren zijn niet in hokken opgesloten: gaas of tralies ziet men er bijna niet.

Kinderpretpark Julianatoren Apeldoorn

Julianatoren is een pretpark, gelegen ten westen van de Nederlandse stad Apeldoorn. Julianatoren dankt zijn naam aan de uit 1910 stammende toren die bij het pretpark staat, destijds genaamd de Prinses Juliana Toren, genoemd naar de in 1909 geboren prinses Juliana. De toren heeft de status van rijksmonument

Theater & Congres Orpheus

Orpheus is een theater in de Nederlandse stad Apeldoorn. Het is het grootste theater in Apeldoorn, dat verder nog beschikt over Podium Gigant. Schouwburg Orpheus is een van de vijf grootste theaters van Nederland en daardoor een bekend theater.

Schitterend natuurgebied Posbank

De Posbank bij Rheden is de naam van een monumentale bank en van een naastgelegen theehuis, op de rand van het Herikhuizerveld, een begroeide stuwwal op de zuidelijke Veluwe. De plek heeft een hoogte van 90 meter boven NAP met uitzicht over het IJsseldal, Arnhem, de Achterhoek en de Liemers tot in Duitsland.

Vliegveld Teuge

Teuge International Airport is een in 1935 geopende luchthaven in de Nederlandse provincie Gelderland voor de binnenlandse en internationale burgerluchtvaart. De vliegtuigen mogen daarbij niet zwaarder zijn dan 6000 kilogram. Het ligt direct ten noorden van het dorp Teuge, tussen Apeldoorn en Twello.

Fietsenverhuur (op loopafstand) Alberts Tweewielers.

www.albertstweewielers.nl  055-5051459

www.bikeandeat.nl  055-2079873